Színészként harcol a nőkért

kultura.hu - 2016. június 14.

Nappal egyetemre jár, esténként fellép a Nemzeti Színházban, filmekben szerepel, és mindeközben részt vesz a nők bántalmazása elleni harcban. Barta Ágnes a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének negyedéves hallgatója, akinek társaival együtt osztályfőnökük, Vidnyánszky Attila lehetőséget biztosított arra, hogy a Nemzeti Színházban töltsék szakmai gyakorlatukat.

Milyen érzés pályakezdő színésznőként a Nemzeti Színházban játszani?
Nagyon megtisztelő. Szeretek itt lenni. Bár nem vagyok társulati tag, egyre jobban érzem magam a társulat állandó színészei között. Már elmúlt a kezdeti szorongás. A színészek nagyon közvetlenek és segítőkészek, de az elején furcsa volt, hogy olyan emberekkel dolgozhatom együtt, akikre felnézek.

Üzletté vált életek

csagyi.hu - 2016.május 1.

Magyarországon 35 600 ember él rabszolgaként a Walk Free Foundation adatai szerint – derül kik a Névtelen Utak Alapítvány közleményéből. A legtöbben közülük nők, fiatal lányok, akiket prostitúcióra kényszerítenek, rendszeresen bántalmaznak. Leginkább a mélyszegénységben élők, a nők és az ő gyerekeik, különösen a gyermekotthonokban felnövekvő fiatalok érintettek. A Névtelen Utak Alapítvány és a Golgota Keresztény Gyülekezet a Mennyit érsz? kampány keretein belül szeretné felhívni a figyelmet erre a társadalmunkat érintő súlyos problémára.
Április 29-30-án este nyolc óráig egy ingyenesen látogatható, interaktív kiállításon az Erzsébet körút 13-ban mutatták meg ezt a veszélyes világot, amely tömegesen darálja be az áldozatokat, és teszi őket drog-, alkohol- és/vagy gyógyszerfüggőkké, rombolja a személyiségüket, fokozza a kilátástalanságukat.

Mennyit érsz? Kiállítás

citywomen.hu - 2016. április 21.

A Mennyit érsz? Kiállítás szervezőinek célja megmutatni több kiállítótermen keresztül a maga sokkoló valójában ezt a veszélyes világot, ahol prostituálttá válik rengeteg jóhiszemű lány. Ez a rejtett iparág tömegesen darálja be az áldozatokat, és teszi őket drog-alkohol és/vagy gyógyszerfüggőkké.

Te is lehetsz - Te is tehetsz!

Református Cigány Misszió - 2016.május 4.

„Te is lehetsz” – pecsételték a hosszú sorokban álló látogatók kezére a kiállítás bejáratánál. „Te is tehetsz” – kaptuk meg a folytatást a másik kezünkre kifelé jövet. A kettő között pedig olyan utat jártunk be, amit nehéz lenne – de talán nem is szabad – elfelejteni.
Ritka, hogy egy kiállítás csak két napig tartson nyitva, de a szűkös időkeret ellenére is több mint kétezren jöttek el a régi Híradó Mozi épületébe, ahol a kíállítást szakmai konferencia és egy, a témához kapcsolódó színdarab is kísérte. Pedig a téma nem könnyű, nem népszerű és kicsit sem szórakoztató: emberkereskedelem, a modernkori rabszolgaság és a prostitúcióra kényszerítés. De talán az intenzív, ismert arcokat is bevonó közösségi médiakampány vagy a kívülről is feltűnően kidekorált belvárosi helyszín, de talán – miért is ne legyünk kicsit optimisták – a formálódó társadalmi érzékenység miatt a szervezők a vártnál is nagyobb érdeklődésről számoltak be. Erre való tekintettel ősszel valószínűleg újra megrednezik a programot, várhatóan nem csak két napig, hanem egy egész héten át.

Interaktív kiállítás nyílik az emberkereskedelem ellen

blikk.hu - 2016. április 27.

A Mennyit érsz? kampány keretében szervezett kiállítás április 29-én és 30-án lesz megtekinthető Budapesten az Erzsébet körúton, a régi Híradó mozi helyén. A tárlat célja sokkoló formában felhívni a figyelmet arra, hogy milyen könnyen is válhatnak a mit sem sejtő lányok prostituálttá.

Mennyit érsz?

hirtv.hu - 2016. április 19.

Kampány az emberkereskedelem és s szexuális rabszolgaság ellen.
Vendég: Farkas Vivien fotóművész és Zámbori Soma színművész

Mennyit érsz?

parokia.hu - 2016. április 29.

„Van életük, van történetük. Tudnál-e olvasni a sorok között vagy meghallani, ha valaki zokog?” – szegezték a kérdést a Mennyit érsz? közönségéhez a tárlat mai megnyitóján. Az emberkereskedelem áldozataira figyelmet felhívó több hetes, internetes kampány betetőződése az a multimédiás kiállítás, amelynek a budapesti Golgota Keresztény Gyülekezet ad otthont ezen a hétvégén civil és egyházi szervezetek bevonásával rendezett szakmai konferenciával együtt, amelynek célja, hogy minél hatékonyabb együttműködés születhessen az egyébként rendkívül megoldatlan és sokakat – méghozzá a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegét – érintő problémának.

Köztünk élő rabszolgák

777blog.hu

Megszoktuk már, hogy akciófilmekben és távoli országok híradásaiban rabszolgaságról, emberkereskedelemről hallunk. A probléma azonban sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. Hazánkban is tízezrek élnek fogságban, jogaiktól megfosztva. Erre hívja fel a figyelmet április 29-én és harmincadikán a Mennyit érsz? rendezvénysorozat. Ezen a két napon a Névtelen Utak Alapítvány kiállítást, színdarabot és egy szakmai konferenciát szervez a témában. A mai Magyarországon élő rabszolgák helyzetéről beszélgettünk az alapítvány munkatársával.

Hercegnőből rabszolga

index.hu - 2016. április 17.

Magyarországon 35000 ember élhet rabszolgaként, világszerte ezt a számot 35,8 millióra becsülik a Walk Free Foundation adatai szerint. Hazánkban leginkább a mélyszegénységben élők, a nők és a gyerekek, különösen a gyermekotthonokban felnövekvő fiatalok érintettek. A Névtelen Utak Alapítvány és a Golgota Keresztény Gyülekezet a Mennyit érsz? kampány keretein belül szeretné felhívni a figyelmet a problémára: április 29-30-án kétnapos budapesti kiállításon (Erzsébet körút 13., 18 év alatt szülői engedéllyel látogatható) mutatják be, hogyan segíthetünk, mit tehetünk, hogyan szoríthatjuk vissza az emberkereskedelmet.